Verdens første tandboring?

Hvis du tror, at vi først er begyndt at blive boret i tænderne inden for de seneste århundreder, tager du grueligt fejl. I al fald hvis man kaster et blik på en helt ny arkæologisk udstilling på Langelands Museum i Rudkøbing. Her viser og fortæller man historien om nogle spændende fund fra Langeland, Strynø og Ærø.

Et af fundene viser en mand, som blev boret i tænderne for cirka 3.000 år siden. Det lyder skræmmende, og det har da sikkert heller ikke været en af de sjoveste oplevelser det menneske fik for lang tid siden. Dog ved vi alle, hvad konsekvenser er, hvis man ikke får ordnet sine tænder. Tandpine dukker op og forsvinder ikke, før der er gjort noget ved problemet.

Boret i tænderne med flintspids

En arkæologisk udstilling er aktuel på Langelands Museum, og udstillingen viser fund fra Langeland, Strynø og Ærø. Et af disse fund viser en mand, som fik udført en af verdens første tandboringer udført cirka for 3.000 år siden. Indgrebet blev udført med et drilbor med flintspids. Bedøvelse? Næppe på den måde, som Klinikhuset Klitgård bedøver vores gæster på.

Du kan se udstillingen på Langelands Museum i Rudkøbing. Her finder du mange andre interessante fund fra Langeland, Strynø og Ærø, og hvis du har lyst til at se hvordan en moderne tandklinik ser ud i dag, er du altid velkommen til at kigge ind til os. Vi har som regel kaffe på kanden.