Ole gør tingene 100 %

Landmand Henning Bremholm henviser ansatte og bekendte til Klinikhuset Klitgård, hvor de altid har fået en god behandling

Af Lars Rasmussen, Vid og Sans

En af Ole Klitgårds store fritidsinteresser er jagt. Da han havde lært familien Bremholm at kende, blev han inviteret til Nordlangeland for at tage med på jagt.
I jagtkredse er det normalt at være på plads til tiden, og derfor vakte det nogen opsigt, da Ole kom ræsende i sin 2CV på to hjul ind på gårdspladsen ved Rubenlund – et kvarter for sent. I storsmilende højt humør sprang han ud iført striksweater og var klar til jagten. Det med at sidde og tie stille i lang tid var hårdt for tålmodigheden, og han måtte finde sig i meget drilleri på grund af sine dårlige skydeevner.

– Det fik Ole til at tage på weekendkursus i Sverige, hvor han trænede intensivt i at skyde, og nu er der ikke nogen, der driller mere, fortæller Henning Bremholm.
– Det er typisk for Ole – uanset hvad han laver. Han er perfektionist og går 100% ind for det, han sætter sig for, fortæller Henning.

Ingen skræk
Familien Bremholm har været kunder hos Klinikhuset Klitgård i alle 20 år. De var hos Høyer, da Ole Klitgård overtog klinikken, og både børn, børnebørn – og endda medarbejdere på Rubenlund Agro i Helletofte har været glade for klinikken.
Sønnen Ulrik er med i aktieselskaberne, der driver de nordlange-landske gårde, og hele hans familie kommer stadig på Klinikhuset. Datteren Tina brugte Klitgård i de fire år, hun boede i Spanien, og først nu, hvor hun er flyttet til Nordsjælland, har hun taget en lokal tandlæge.

– Vi opfordrer alle, vi kender, til at bruge Klitgård, for det er et rart sted at komme, fortæller Else Bremholm.
– Anne Grethe i receptionen kender alle og har fuldstændig styr på, hvornår vi helst vil have tid.
– Der bliver snakket om alt muligt andet end tænder. Hele atmosfæren på klinikken er afslappet og munter, og tandlægerne kan godt lave sjov lige indtil de står ved stolen. Så er de dybt professionelle, fortæller hun.
Else Bremholm siger, at hvis hun havde lidt tandlægeskræk, forsvandt den som dug for solen med Oles charmerende facon.

Forretningssnak
Når Henning Bremholm kommer til tjek, trækker Ole ham som regel lige til side i køkkenet. Så skal de snakke lidt forretning, for Ole vil gerne høre om udviklingen i landbruget og høre Hennings mening om de planer, Ole går med for klinikken. Ole ved, at Henning stiller nogle sunde, kritiske spørgsmål.
”Hvorfor investere i røntgenudstyr, hvorfor nu, hvor hurtigt kan det afskrives og hvad giver det ekstra til forretningen…”

Henning Bremholm har fungeret som en uformel bestyrelse – ikke fordi han kender noget specielt til tandlægeklinikker, men fordi han er en erfaren forretningsmand.
– Ole er meget impulsiv, og tingene skal bare være i orden, fortæller Henning.
– Derfor har han godt af at få et modspil en gang imellem, siger han.

Kan ikke gå på vandet
– Ole har en enorm tro på sig selv, men vi kan forsikre, at han altså ikke kan gå på vandet, siger Henning Bremholm.
– Vi var på jagt ved Lehnskov en vinter, og Ole mente lige han kunne gå over isen et sted men røg i vandet og måtte ind og have tørt på, fortæller han grinende.
Henning er glad for at have den slags på Ole, for så er der lidt at give igen med, når Ole finder på at råbe højlydt efter ham på vej ud af klinikken: ”Skynd jer at lukke den bonde ud – her stinker efterhånden af gris”.
– Ole kan slippe af sted med det meste, for han gør det med et kærligt glimt i øjet, siger Henning Bremholm.

Livsglæde
For Bremholms står Ole Klitgård som et lysende eksempel på livsglæde.
Han er gavmild overfor dem han kender men samtidig fornuftig.
– Jeg husker at vi var nogle jagtkammerater, som blev inviteret til Vester Skerninge Kro, men da vi alle skulle køre hjem, blev vinen rationeret til halvandet glas til hver. Det var en formidabel oplevelse, som Ole betalte for, fortæller Henning.

– Det er heller ikke overraskende at han pludselig investerer i en stor speedbåd – eller at han nu kører racerløb. Det med forsigtig fornuft er ikke Ole – han er til fart og livsnydelse, tilføjer Else Bremholm.