Misfarvning af tænder

Blegning af tænder

Når det gælder misfarving af tænder, er kaffe og cigaretter to af de største syndere. Ved tandrensning hos din tandlæge fjernes misfarving og belægninger, men mener du, at dine tænder stadig er mørke efter tandrensning, kan det lade sig gøre at blege.
Blegningen foregår hos tandlægen.

I Danmark er det ikke længere tilladt at udføre blegning af tænder derhjemme. Afhængig af hvor meget tænderne skal bleges, kan det være nødvendigt, at gentage behandlingen over nogle gange. Hvis du har plastfyldninger i de tænder, der skal bleges, skal du være indstillet på, at disse fyldninger skal skiftes. Blegningens holdbarhed er selvfølgelig afhængig af, om du fortsætter med at ryge cigaretter og drikke kaffe, som du hidtil har gjort.

Ændrer du ikke dine vaner, må du regne med, at behandlingen skal gentages med kortere intervaller, end hvis du holder op med at ryge og drikke meget kaffe. At få bleget sine tænder er altså ikke engangsbehandling, hvis du skal opretholde det “lysere” resultat.

Angående hvor du kan få dine tænder bleget, skal du tale med din tandlæge, som vil henvise dig, eller selv udføre behandlingen.
Det er vanskeligt at svare på, hvad prisen er, da det afhænger af, hvor mange tænder det drejer sig om, og hvor langvarig behandlingen skal være, for at opnå et godt resultat.

Du skal være indstillet på, at tænderne muligvis ikke kan blive så lyse som du ønsker. Besøg os og få mere at vide. Vi har klinik i Rudkøbing, blot 20 minutters kørsel fra Svendborg, og vi tilbyder gratis parkeringspladser lige ved døren.