Tænder på en dag – i Rudkøbing tæt på Svendborg

Hvordan er processen? Hvordan får jeg tænder på en dag

Hvis du ikke vil gå med en helprotese, og du vil have tænder samme dag, så kommer du om morgenen kl. 8, får en lokalbedøvelse, og så trækker vi dine dårlige tænder ud. Du får noget penicillin og nogle smertestillende tabletter, og efter hele operationen får du i øvrigt også noget penicillin.

Når tænderne er fjernet, gør vi knoglen pænt ren og sætter fire skruer i. Vi syr det sammen og tager et aftryk, inden vi finder ud af, hvordan du normalt bider. Når det er gjort, stiller teknikerne tænderne op i voks, mens du venter.
Du prøver dem, og vi flytter rundt på dem, indtil de ser ud, som du gerne vil have det, og biddet fungerer, som det skal. Når vi er tilfredse, laver teknikeren acrylbroen færdig. Det tager et par timer.

Tænder på en dag gør ikke ondt

Til sidst skruer vi broen fast og tilpasser den biddet, og når det er overstået, kan du skylle munden og spise et æble, hvis du har lyst. Tænder på en dag, når det er mest effektivt!

I nogle dage mærker du en hævelse i munden efter operationen, men du kan spise normalt med det samme. Senere skal du komme igen og få stingene fjernet, og broen skal kontrolleres.

Mange tror det gør voldsomt ondt at få tænder på en dag – men vores erfaring er, at du får forbløffende lidt ondt i forhold til behandlingens størrelse, og smerterne kan normalt klares med håndkøbsmedicin.