Tandlægeskræk handler om gensidig tillid

Tandlægeskræk er udbredt

Tandlægeskræk er udbredt. Det er en kendsgerning. Tandlæge Ole Klitgård, bosat i Svendborg, ved hvad det vil sige at lide af tandlægeskræk.

Mange danskere lider af tandlægeskræk, og det kommer til udtryk hver gang de skal til tandlægen. Svedeture, humørsvingninger, angst og ubehag i flere grader er de symptomer, som opleves.

Tandlægeskræk opstår hos de fleste på baggrund af en uheldig eller ubehagelig oplevelse hos tandlægen.

Tandlægeskrækken opstod måske efter en uheldig oplevelse hos skoletandplejen, eller det kan være opstået efter en uventet tandbehandling som voksen.

Der kan være mange forskellige årsager til tandlægeskræk, og som sagt lider mange mennesker af denne angst for at komme til tandlægen.

Denne tandlægeskræk er meget belastende for de berørte, og mens nogen ligefrem er flove over, at de lider af tandlægeskræk, medfører det hos andre, at de helt undlader at gå til tandlægen. Tandlægeskræk er helt normalt, og det er en “tilstand”, man sagtens kan komme ud af. Det kræver at man har tillid til sin tandlæge.

Derfor: hvis du lider af tandlægeskræk, synes vi at du skal tage en snak med os. Vi snakker et sprog de fleste forstår 😉

Vi har klinik i Rudkøbing på Langeland, blot 20 minutters kørsel i bil eller bus fra Svendborg. Hvis du kommer i bil fra Svendborg, kan vi glæde dig med gratis parkering lige ved døren.

Tandlægeskræk – odontofobi – handler om gensidig tillid.

Læs også: Gitte Buch led af tandlægeskræk

Læs også: Tandlægeskræk blokerede Peter Lundblad

Gode råd ved tandlægeskræk

    1. Bestil en tid først på dagen
    1. Vær åben om din tandlægeskræk og fortæl det til din tandlæge eller tandplejer så vi kan tage størst mulig hensyn til dig.
    1. Bestil gerne en tid kun til undersøgelse og ikke andet – det kan være en god og blid start for mange.

Klinikhuset Klitgård ligger i Rudkøbing – blot 20 minutters kørsel fra Svendborg. Vi har gratis parkering ved døren.